De coronacrisis maakte het in 2020 voor kunstenaars lastig om werk te presenteren. Vanuit de beperkende maatregelen is destijds door de organisatie gezocht naar mogelijkheden. Door zoveel locaties tegelijk te openen was het voor iedereen mogelijk om kunst in eigen buurt te ontdekken.

Rotterdam kent veel ateliercomplexen: gebouwen waar meerdere kunstenaars werkruimte hebben. Het gaat vaak om prachtige oude schoolgebouwen waar lokalen worden gebruikt als atelier en bezoekers verspreid kunnen rondlopen. Dat er sterke behoefte is om zichtbaar te zijn in de stad blijkt uit het feit dat er in 2021 459 kunstenaars mee deden en in 2023. Van schilderkunst tot fotografie, van beeldhouwkunst tot mode, verspreid over 109 locaties zijn alle kunstdisciplines vertegenwoordigd. En je hoeft niet alleen te kijken, tijdens het atelier weekend kun je werk direct bij de kunstenaar in het atelier kopen.

Het Groot Rotterdams Atelier Weekend draait om openbaarheid en diversiteit. De verscheidenheid aan nationaliteiten in de stad wordt weerspiegeld in de Rotterdamse kunstscene. Dit evenement nodigt uit om op een culturele ontdekkingsreis te gaan.

Tijdens het derde weekend van september worden op verschillende locaties ook kunstworkshops en extra programmering georganiseerd. Op deze site presenteren we vanaf augustus het actuele overzicht van alle deelnemende locaties, kunstenaars en extra activiteiten op de vijfde editie 21-22 september 2024. Op Instagram en Facebook worden tijdens de zomer dagelijks kunstenaars en locaties uitgelicht.

Stichting Groot Rotterdams Atelier Weekend

Sinds 1 maart 2024 zijn we een Stichting! Opgericht door grondlegger van GRAW Piet de Jonge en de huidige Directeur-Bestuurder Annejet Gosselink. Met een Raad van Toezicht, waar Piet onderdeel van uitmaakt. Verder bestaat deze uit Siobhan Burger (Voorzitter), Annemieke van Wegen-Delhaas, Elten Kiene en Caroline Pietermaat.

Klik hier voor onze doelstelling, gegevens en het beleidsplan 2024

Ons bezoek- en postadres:

Het Archief
Robert Fruinstraat 52
3021XE Rotterdam