De coronacrisis maakte het in 2020 voor kunstenaars lastig om werk te presenteren. Vanuit de beperkende maatregelen is destijds door de organisatie gezocht naar mogelijkheden. Door zoveel locaties tegelijk te openen was het voor iedereen mogelijk om kunst in eigen buurt te ontdekken.

Rotterdam kent veel ateliercomplexen: gebouwen waar meerdere kunstenaars werkruimte hebben. Het gaat vaak om prachtige oude schoolgebouwen waar lokalen worden gebruikt als atelier en bezoekers verspreid kunnen rondlopen. Dat er sterke behoefte is om zichtbaar te zijn in de stad blijkt uit het feit dat er in 2021 459 kunstenaars mee deden in de tweede editie van het evenement. Van schilderkunst tot fotografie, van beeldhouwkunst tot mode, verspreid over 56 locaties zijn alle kunstdisciplines vertegenwoordigd. En je hoeft niet alleen te kijken, tijdens het atelier weekend kun je werk direct bij de kunstenaar in het atelier kopen.

Het Groot Rotterdams Atelier Weekend draait om openbaarheid en diversiteit. De verscheidenheid aan nationaliteiten in de stad wordt weerspiegeld in de Rotterdamse kunstscene. Dit evenement nodigt uit om op een culturele ontdekkingsreis te gaan.

Tijdens het weekend worden op verschillende locaties ook kunstworkshops en extra programmering georganiseerd. Op deze site presenteren we vanaf augustus het actuele overzicht van alle deelnemende locaties, kunstenaars en extra activiteiten. Op Instagram en Facebook worden dagelijks kunstenaars en locaties uitgelicht.