menu
nl / eng

41. Ateliergebouw Oranjeboom

Oranjeboomstraat 109
3071 SC Rotterdam
Wijk Zuid

facebook.com/theorangetreeartproject

Net over de Willemsbrug van het Noordereiland in de wijk Feyenoord op Zuid staat het ateliergebouw aan de Oranjeboomstraat. Sinds jaar en dag zijn daar 10 ateliers gevestigd waarvan 6 ateliers en een kunstproject in de tuin dit weekend zijn geopend voor publiek. Je bent van harte welkom om kennis te nemen van de diverse disciplines waarin de kunstenaars werken.

Bert van Beek

3D / schilderij

Henk de Bont

Klein werk / Tekeningen
website

Yu-Ching Chiang

Digitaal / Hedendaags
website

Cor Drost

Abstract / Kleurrijk / schilderij
website

Clara Froger

3D / Abstract / Hedendaags
website

Ellie Hemmelder

3D / Klein werk

Rick Koren

3D / Hedendaags
website

Sylvie Overheul

Realistisch / schilderij / Tekeningen
website

Anna Ramsair

3D / schilderij / Tekeningen
website

Leslie Robbins

Abstract / Hedendaags / Klein werk
website

TING.S

Hedendaags / Realistisch
website

Extra Programma

Behalve de tien ateliers is in dit pand ook Stichting The Orange Tree art project (TOT) gevestigd. De stichting zet zich in voor beeldend kunstenaars om hen een tijdelijke werkplek te bieden en om zo samen met andere kunstenaars aan onderzoek en ontwikkeling te doen. Die werkplek is De Tuin van het atelierpand. TOT heeft dit jaar de kunstenaars Ying-Ting Shen en Yu-Ching Chiang uitgenodigd om in de Tuin te werken aan hun project getiteld YOU ARE NOT ALONE. De afsluiting van hun onderzoek waaronder een muzikale performance is te zien en te horen tijdens het open atelier weekend op zondag:

Uncertainty
Gravity / image/ sound

A musical performance that presents the improvised harmony orchestrated from the local environmental elements of the garden in Rotterdam south.